Studio mama's is er speciaal voor jou, volg mij ook op social media!

In de grote jungle van het moederschap ben je het spoor soms even bijster, ik ben er voor jou!

Hieronder kun je precies zien, wat we jou/ je partner en baby kunnen bieden. Van ontspanning, tot de verrijking van kennis of het vastleggen van deze bijzondere periode.

De mogelijkheden zijn eindeloos maar wat past voor jou?

“Keuzes gemaakt vanuit een warm en liefdevol moederhart zijn altijd de juiste.”- Doula Gwen

Je kunt in de zwangerschap verdwalen in alles wat je allemaal wel en niet zou moeten doen. Als je goed voelt naar je eigen behoeftes, dan kun je de juiste keuzes maken die perfect zijn voor jou en je baby.

Zwangerschaps(yoga)les

Iedere week een moment, om weer in balans te komen.

Ben je zwanger en wil je graag jezelf verdiepen en verrijken in kennis over je veranderende lichaam, de baby en de bevalling/geboorte? Dan is deze les een hele mooie basis. Tijdens de lessen krijg je veel basisinfo m.b.t. zwangerschap, bevallingen en kraamtijd. Leer je verschillende ademhalingstechnieken en weet je hoe je je lichaam optimaal kunt ondersteunen tijdens het proces van die prachtig groeiende buik.

Je mag eenmalig een proefles inplannen, je kunt dan kijken of deze les iets voor je is. De meeste vrouwen starten vanaf de 20 weken, maar soms is er behoefte om al eerder te beginnen of juist wat later in een verder stadium van de zwangerschap. Het is belangrijk dat je vooral doet wat goed voelt voor jou.
Je kunt tot het moment van de geboorte gewoon lekker blijven komen.

Tafelpraat

“Bevallen zoals het jou bevalt.”

Mijn visie; doe het precies zoals jij het voor ogen hebt, met feitelijke kennis en vul je met informatie waar je daadwerkelijk iets mee kunt en niet met bakerpraatjes. 

De tafel praat met mij duurt 2,5 tot 3 uur. Het is fijn dat als je een partner en/of geboorte partner hebt je deze ook meeneemt, of aanwezig is als ik aan huis bij jullie kom. 

Tijdens deze fijne date/cursus, vertel ik jullie zoveel mogelijk over het proces van een geboorte. Ik schets verschillende situaties, zodat je eerlijk beeld van een bevalling krijgt. We zullen het ook praten over jouw wensen, en wat als deze nu totaal anders zullen gaan. Of je wil “natuurlijk” bevallen, wat is dat nou precies, hoe gaat een keizersnede, en wat als je nou wel pijnbestrijding wil? Dan kan ik je in laten zien dat dit allemaal oké is, zolang je maar de juiste kennis verzameld.

Ik deel verschillende ontspanningstechnieken, en hoe partner hierin kan ondersteunen. Praten we over het gouden uur, wat je rechten en opties zijn, bespreken we hoe je een geboorte- en/of wensen plan zou kunnen invullen. Én hoe je in situaties die anders lopen dan gehoopt toch keuzes kunt maken waar je achteraf geen spijt van zult hebben. 

Zwangerschapsmassage

Een ultiem moment van ontspanning en rust.

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam, ook mentaal is het een proces waaraan je mag geloven. Je gaat moeder worden, misschien voor de eerste keer en misschien heb je al één of meerdere kinderen. Het is een mooi moment om even stil te staan bij lichaam en geest.

De massage is bevorderlijk voor een lager cortisol gehalte, stimuleert de doorbloeding, helpt bij een betere nachtrust, helpt bij de afvoer van afvalstoffen en kan verlichting geven bij verschillende klachten.

De zwangerschapsmassage, wordt uitgevoerd op een kussen dat gevuld is met warm water. De houding in rugligging is aangepast zodat de meeste zwangere vrouwen in deze houding goed kunnen ontspannen. Als het niet gaat op de rug dan vinden we een fijne andere houding.
De olie die wordt gebruikt is op basis van amandelolie, gegeurd met etherische olie.
Het hele lichaam wordt gemasseerd, waardoor je totaal ontspannen de deur uitgaat. Het is dan ook een advies om de rest van de dag je rust te nemen, zodat de massage nog goed kan nawerken

"Je bent echt een heel bijzonder mooi mens."

Mirjam, Doula mama '19

“Lieve Gwen, 
Bedankt voor je fantastische begeleiding. Jouw rust, professionaliteit en gewoon jouw aanwezigheid, heeft ervoor gezorgd dat onze kleine meid heel relaxed ter wereld is gekomen.”

"Tijdens de yogales zorgt Gwen dat je een momentje voor jezelf hebt samen met je baby."

Wendy, Yogi mama '23

“Wekelijks volg ik bij Gwen de zwangerschapsyoga. Gwen haar tips, kennis en liefde voor zwangere en haar vak hebben mij veel rust en vertrouwen gegeven in de zwangerschap en de bevalling. Dat zelfs tijdens een pittige zwangerschap je toch zo kan genieten van deze momentjes, daar ben ik Gwen heel dankbaar voor. 

Kraambed Massage

De meest rauwe periode in je leven. Het moment om jezelf dit moment van rust en zachtheid te gunnen.

Tijdens de massage mag je eerst jouw bevallingsverhaal delen, zodat je daarna in je lijf en de ontspanning mag gaan zakken. Tijdens de massage wordt er sesamolie gebruikt die verwarmd is, deze olie staat bekend om haar aardende werking.

Het gehele lichaam wordt gemasseerd. De baby mag erbij zijn, soms in het wiegje misschien wel naast jou. Na afloop kan het zijn dat je lekker wil blijven liggen, in het laatste geval zal ik heel rustig jullie huis of ziekenhuis verlaten.

De massage wordt aan huis, het kraamhotel en/of ziekenhuis aangeboden. Bij een thuissituatie heeft de voorkeur om de massage uit te voeren op een bed dat nog verhoogd is.

Baby & Me

Een momentje samen met je baby. Weg van thuis, weg van moeten.

Tijdens de baby en me momenten, is massage vaak een groot onderdeel van de les. Heel af en toe heeft de les een andere invulling, zoals bijvoorbeeld een draagzak wandeling, of een bewegingsmoment voor jou als ouder, samen met je kind.

Als er geen massage zal zijn, dan zal dit door de docent tijdig worden gecommuniceerd. De lessen vinden afwisselend op zaterdag plaats.

In het Momoyoga rooster kun je precies zien welke tijden en welke zaterdagen zijn ingepland.

Fotografie

De zwangerschap, bevalling en kraamtijd, alle drie deze periodes en momenten zijn zo waardevol om vast te leggen. Met veel liefde leg ik dit graag voor jou/jullie vast.

Mijn expertise ligt vooral bij zwangerschap en geboorte.

Ik werk op locatie, veelal buiten tijdens de zwangerschapsshoot en uiteraard op locatie daar waar je zult gaan bevallen, soms is dit dus eerst of alleen thuis en daarna verplaatsen we naar het kraamhotel en/of ziekenhuis.

De newbornshoot gebeurd aan huis.

Twijfel je?

Wil je advies of even sparren over welke dienst het beste bij je past?